Thursday، ۱۲ Aabaan ۱۴۰۱
از جمله سنتهاى بسیار نیکو و مشهود میان مسلمانان، به ویژه شیعیان و اهلبیت علیهم السلام این بود که در یکى از اتاقهاى منزل هر مسلمانى، محرابى براى عبادت مى ساختند و معمولاً در آن به عبادت پروردگار مشغول مىشدند و احترام آن اتاق را مانند مسجد، مراعات مى کردند.
به همین دلیل، گویا حضرت معصومه علیهاالسلام نیز در اتاق مخصوصِ عبادت موسىبنخزرج ساکن شده بود؛ زیرا که در اتاق متعلق به آن حضرت، چنانکه هم اکنون نیز زائران حضرتش مى توانند آن را از نزدیک ببینند، محراب عبادتى وجود دارد و نقل است که: حضرت، در مدّت 17 یا 19روز در این محراب، عبادت کردهاند. اختصاص دادن این اتاق به آن حضرت از طرف موسى بن خزرج، در واقع، نهایت احترام و تعظیم آن حضرت به حساب مى آید؛ چرا که معمولاً شخصیت بزرگى همچون موسى بن خزرج به هر کسى اجازه نمىدادند در اتاق مخصوص عبادت وى ساکن شود.
این اتاق، بعداً به «بیت النور» شهرت یافت و پس از رحلت آن بانوى بزرگوار، پیوسته زیارتگاه شیعیان به شمار میرفت. پس از مدتى، منزل موسى بن خزرج همراه این اتاق مقدس، به مدرسه علمیه تبدیل شد و براى بزرگداشت آن کریمه اهل بیت، نام آن را «مدرسه ستّى» گذاشتند؛ زیرا «ستّ» در زبان عرب به معناى خانم و بانو بوده و «ستّى» از جمله القاب حضرت معصومه علیهاالسلام معرفى شده است.
این مکان مقدّس در میدان «میر» قدیم قم، در یکى از کوچه هاى خیابان 45مترى عماریاسر فعلى، واقع شده است و در حال حاضر از مکانهاى مذهبى ـ تاریخى مهم قم به شمار مى رود و هر ساله در مناسبت هاى مختلفِ مربوط به حضرت معصومهعلیهاالسلام همچون: سالروز ولادت، سالروز ورود به قم و سالروز شهادت آن حضرت، زائران بسیاری به زیارت آن مکان مقدس میشتابند.
شایان ذکر است که: این مکان مقدس، در سال 1354 هجرى شمسى توسط مرجع عالىقدر شیعه حضرت آیت اﷲ العظمى گلپایگانى رحمه الله مرمت و تجدید بنا شد (تاریخ قم، ص213-221؛ أنوار المشعشعین، ج1، ص207-210؛ بحارالأنوار، ج48، ص290 و 291)
این مطلب از کتاب «گلستان معصومیه» نوشته حمید احمدی جلفایی می باشد که حاصل پژوهشی درباره ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام و شهر مقدس قم است. علاقه مندان می توانند این کتاب را به صورت مجازی از طریق سایت فروش کتاب آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام به نشانی fatemibook.ir تهیه نمایند.